31 d’octubre 2013

L’ús del cotxe

Avui dia anem amb el cotxe a tot arreu: al cine, als restaurants, al metge..., però també podem anar amb altres mitjans de transport més ecològics com la bicicleta. La majoria de la gent prefereix el cotxe perquè és un mitjà de transport més ràpid. Ara us diré els meus arguments a favor i en contra.

Els meus arguments a favor són: el cotxe és un medi de transport més ràpid, també si et poses el cinturó de seguretat és més segur que altres vehicles més ecològics. Podem carregar la compra al maleter i d’aquesta forma ens queda guardat. El bo dels cotxes és que no passes ni fred ni calor perquè porta aire condicionat i calefacció. També pots escoltar música i et pots connectar el mòbil i altres aparells com una petita televisió.

Els meus arguments en contra són:  pots tindre un accident i la majoria d’accidents són bastant greus. També contamina el planeta i això fa que cada vegada em de respirar més  aire que estigui contaminat.  Fan soroll, i moltes vegades a la nit no pots dormir del soroll que fan. Et gastes molts diners en comprar gasolina per a que pudin córrer i has de carregar el dipòsit molt sovint i és molt car  . També el fum que desprenen pel tub d’escapament fa molta pudor. A l’haver-hi cotxes han de fer carreteres i es destrueix el medi ambient i cada vegada hi ha menys espais naturals i més animals en perill d’extinció.  Per fabricar cotxes es fan servir minerals en grans quantitats que es troben a les coves i cada vegada n’hi han menys.


En conclusió crec que el cotxe contamina i fa que el planeta estigui contaminat però tot i això segueix se’n un transport molt ràpid, tot i que podem fer servir altres medis de transport com la bicicleta que no contamina.

0 comentarios: