07 de juny 2013

Vil·la romana del Romeral

Fa uns dies vam anar a la vil·la romana del Romeral.

Quan vam arribar a l’escola vam començar a caminar cap a la vil·la. A mig camí els de sisè ens vam anar quedant molt endavant i els de cinquè es quedaven enrere. Quan vàrem arribar vam esmorzar, jo no portava res. La vil·la era una casa de segona residència d’uns nobles romans. La vil·la es va començar a construir al segle I i es va acabar al segle V. La van construir allí perquè estava a prop del riu Noguera Ribagorçana i des d’allà  podien agafar aigua, tot i que no era potable.

Al cap d’una estona vam començar la visita per la vil·la i el Lluis Marí, l’arqueòleg, ens ho va explicar, vam veure on es va trobar la Medusa, un personatge mitològic que a qui mirava als ulls el convertia en pedra, un dia va arribar  Perseu i li va tallar el cap, i d’allí van sortir personatges mitològics, com ara Pegàs, el monstre Amfisbena i el gegant Grisao.

També ens van explicar que a la vil·la tenien un pou on guardar l’oli. Tot seguit ens van dir que l’emperador romà Cèsar va passar a prop d’allí per anar a una guerra que feia prop d’Ilerda (Lleida). Després ens va explicar que el riu Segre es dia Sícoris. També ens van explicar que a les galeries s’hi passejaven els nobles i que hi havia un gran mosaic molt ric.

Aquell dia va ser molt divertit perquè la vil·la romana del Romeral és una vil·la molt rica i amb el que hi ha fet ara, una teulada que reprodueix com devia ser la vil·la, és molt més bonica.

0 comentarios: