07 de juny 2011

L'orelluda ja és del Barça

El Barça, esta fent un temporada excel·lent, ja ha guanyat la Lliga, i davant d’un Reial Madrid molt fort. En la Lliga el Barça ha deixat escapar molt pocs punts, així que el Reial Madrid a tingut molt poques opcions.

En la Uefa Champions League, el Barça ha superat a grans rivals, com l’Arsenal, el Shakhtar Donestk, el Reial Madrid i el Manchester United. Jo em basaré només amb les Semifinals i amb la Final de la Uefa Champions League que aquest any es disputarà al nou estadi de Wembley, on el Barça va aconseguir la seva primera Uefa Champions League.

En les Semifinals de la Uefa Champions League, el Barça es va enfrontar amb seu gran rival, el Reial Madrid. L’anada es disputava a l’estadi Santiago Bernabeu, on el Barça havia empatat 1-1 a la Lliga.

En començar el partit, el Reial Madrid, va començar molt tancat en defensa, i sense deixar espais al Barça, el partit estava molt tapat, i cap dels dos equips van poder perforar la porteria en la primera part. El resultat al descans era 0-0.

En la segona part, el Reial Madrid, es va obrir una mica més que en la primera part, i el Barça, ho va aprofitar quan Ibrahim Afellay, que havia substituït a David Villa va fer una bona internada per la banda que va aprofitar Lionel Messi per marcar el primer. Uns minuts més tard, Sergio Busquets, va cedir una pilota a Lionel Messi, que va fabricar una jugada individual boníssima que es va convertir amb el segon gol del Barça. El partit va acabar amb el resultat de 2-0.

En el partit de tornada de Semifinals, el Barça va poder rematar l’eliminatòria, però un excel·lent Iker Casillas, va evitar molts gols. El Reial Madrid havia d’atacar però un molt bon Barça no es deixaria guanyar tant fàcilment. El resultat en arribar al descans era 0-0.

En la segona part, el Reial Madrid va sortir més a l’atac, això va provocar que hi haguessin més espais, i el Barça va aprofitar molt bé aquesta oportunitat marcant el primer gol, per obra de Pedro, a assistència d’Andrés Iniesta. El Reial Madrid, va veure que havia de contraatacar i va llençar-se a l’atac, Marcelo va marcar el primer pels madridistes, que havien de marcar dos gols més per remuntar l’eliminatòria. Això no va ser així i el partit va acabar amb el resultat de 1-1.

El Barça havia arribat a la final de la Uefa Champions League, al nou estadi de Wembley, aconseguiria guanyar la seva quarta orelluda davant del Manchester United.

La final de Wembley havia arribat, en començar el partit, el Manchester United va arrancar molt fort, pressionant molt a dalt, però de seguida els homes de Guardiola van aconseguir fer-se els amos del partit, fins que al minut 21 va marcar Pedro, després d’una magistral assistència de Xavi. El Manchester United, va saber reaccionar i va marcar el primer gol pel seu equip, que significava l’empat en el marcador. El resultat a la mitja part era 1-1

En la segona part el Barça va sortir molt endollat en el partit, i va marcar el segon després d’una potent canonada des de fora de l’àrea de Lionel Messi que va sorprendre a Edwin Van der Sar. El partit va seguir igual d’intens, i el Barça continuava tenint la pilota, fins que David Villa, va agafar el rebuig d’una pilota i la va col·locar a l’escaire de la porteria de Van der Sar, un autèntic golàs. El partit va acabar així, i el Barça es va transformar amb campió d’Europa. El Barça ja té al seu palmarès 4 Uefa Champions League, i ara toca celebrar-ho.

Per cert, un moment molt emotiu d’aquella nit, va ser el gran gest de Carles Puyol, deixant a Eric Abidal, que havia patit un tumor al fetge recentment, el braçalet de capità perquè aixeques la copa en nom de tots els barcelonistes.