14 de juny 2011

La meva estança a l'Escola Àlber

Aquest any, acabaré 6è, així que l’any que ve començaré l’ESO, i hauré de marxar del poble per anar a l’Institut. En l’escola en que estic ara, he estat 9 anys, i en aquestos 9 anys, he viscut molts bons moments, anem a recordar-los:

En el primer dia d’escola, començava P-3, hi jo no em volia separar de la meva mare, així que em vaig negar a entrar a classe, al cap i a la fi, la mare em va convèncer i vaig entrar a classe. A mesura de que van anar passant els dies, jo vaig anar fent amics i cada dia anava més content a l’escola.

A P-4, ja tots ens coneixíem, a la classe, gairebé només pintàvem o fèiem coses per l’estil, també vam començar a aprendre els números o l’abecedari, en aquest any vam començar a fer curses a l’hora d’educació física.

A P-5, ja vam començar a fer més feina, com petites sumes i restes, parlar amb castellà, en aquest temps, vam continuar fent curses a l’hora d’educació física, que per cert, sempre guanyava en Marc. En acabar P-5, també havíem acabat l’educació Infantil, i ara tocava començar el cicle inicial de l’educació Primària.

A 1r, vam començar a fer exàmens, i també ja ficaven notes, així que no valia badar, a primer vam aprendre l’abecedari complet i gairebé cada dia ens encomanaven deures per fer a casa. Aquell any, va venir un nen nou a classe, el Mihai, provinent de Romania.

A 2on tot seguia igual que a primer, menys en una cosa, ja vam aprendre a multiplicar, juntament amb les taules, per cert, encara fèiem curses a educació física. Aquell any també va venir una nena nova, la Daniela, que també venia de Romania. En acabar 2on també havíem acabar el cicle inicial, i ara havíem de començar el cicle mitjà.

A 3r, vam aprendre a dividir, i la professora, ens va encomanar de deures, que portéssim una notícia cada setmana. Aquell any, va ser un dels que vaig treballar més, en tota la meva estança a l’Escola Àlber.

A 4rt, tot anava bé, vam repassar gairebé totes les coses, per si no ens havien quedat clares anys enrere. Aquell any també ens vam preparar per a l’entrada al cicle superior, que seria un temps difícil. Aquell any, van venir dos nenes i un nen nou a classe, l’Alba, el Xavier i la Zineb, que venia del Marroc. En acabar 4rt, també havíem acabat el cicle mitjà, i ara tocava començar el cicle superior.

A 5è, tot va anar bé, es notava que era un curs difícil, però crec que vaig fer bé la feina i em vaig preparar bé de cara al següent curs, el de 6è.

Aquest any, a 6è, hem aprés les potències i les arrels quadrades, parts d’una frase, en català i en castellà, els signes de puntuació, també hem fet molts treballs i un projecte sobre la vil·la romana del Romeral.

Aquests nou anys a l’Escola Àlber, han sigut sobretot per aprendre, però aquesta estança aquí a l’escola també m’ha ajudat a créixer com a persona.

0 comentarios: