12 de desembre 2007

Mor Sebastià Sorribas

El divendres, set de desembre, ha mort Sebastià Sorribas, als 79 anys, d’una malaltia coronària. Va ser un gran escriptor de llibres infantils.
Els seus familiars i amics han assistit als funerals de l'escriptor, que s'han fet al tanatori de Sancho de Ávila. Després han incinerat el seu cos a Collserola. Albert Ribera ha llegit un fragment del llibre "Viatge al país dels lacets", que explica la por d'un nen de quedar-se orfe, i han donat a la familia un recordatori amb el llibre "El zoo d'en Pitus", una de les millors obres de literatura infantil catalana. L’editora de La Galera, Lara Toro, ha recordat Sorribas com una persona entranyable, amb les idees molt clares.
L’any passat es va celebrar l’any Sebastià Sorribas. En aquell mateix any se celebrava l’any quaranta de la publicació del llibre "El zoo del Pitus", el primer llibre que Sebastià Sorribas va publicar. El vam llegir quan féiem cinquè i ens va agradar molt.
Sebastià Sorribas també va publicar "Festival al barri d’en Pitus", "Viatge al país dels lacets", de la qual Televisió de Catalunya n’ha fet una sèrie, "La vall del paradís" i "Els astronautes", entre altres. Va guanyar el Premi Folch i Torres i el Serra d’Or.
Sebastià Sorribas ha mort, però els seus llibres hi seran per sempre.

0 comentarios: