23 d’abril 2007

Llegit a l'escola

Títol: El zoo d’en Pitus
Autor: Sebastià Sorribas
Il·lustracions: Pilarín Bayés
Editorial: La Galera
Col·lecció: Grumets
Tema: Aventures
Edat recomanada: A partir de 8 anys

Aquest llibre va d’un nen, en Pitus, que està malalt i per curar-se necessita viatjar fins a Suècia on hi ha un especialista que el podria curar. El problema és que la família d’aquest nen és pobra i no té prou diners per pagar el viatge. Per ajudar a en Pitus tota la seva colla decideix fer coses per a recaptar diners. Per això tenen la idea de fer un zoo amb tots els animals.
En el projecte del zoo tots els nens del barri hi col·laboren: uns fan les gàbies, els altres fan els cartells, ... Però als qui els toca la feina més difícil i divertida, la secció de caceres, no saben el que els espera per caçar els animals. Amb tot això començen a fer el zoo, ...
En Pitus és el protagonista de la història, ja que el llibre porta el seu nom. Tot i això, és dels personatges que apareix menys vegades. És el nen més petit de la colla i està malalt.
Qui realment intervé en l’acció del llibre és la colla d’en Pitus. La colla està formada per cinc nens i una nena, a més del Pitus.
El lider de la colla és el Tanet, sap organitzar i és molt espavilat. El Quim és el savi del grup i per això tots li diuen Fleming, però com a bon savi, és una mica despistat. L’ajudant del Fleming és el Cigró, d’aspecte grassonet i molt poruc. Un altre de la colla és el Juli, és el més alt i és molt estudiós. També hi ha en Manelitus que és especialista en ficar la pota, sempre va molt desgarbat i li agraden molt tots els animals. L’única nena de la colla és la Mariona que té una mica de mal geni i sap dibuixar molt bé.
Un altre personatge important és el Sr. Pujades, el zoòleg. Ell coneix molt bé els costums dels animals, el que mengen i com s’han de cuidar. Ajudarà els nens a muntar el zoo.
El lloc més important de tot el llibre és un solar abandonat del barri, on la colla es reuneix primer per jugar, després per organitzar i, finalment, serà el lloc on es muntarà el zoo. Altres històries passen a tot el barri: la parada de cacauets de la Sra. Mundeta, la de globus de l’oncle Patau, ... Un del episodis més divertits passa quan tothom va d’excursió a la muntanya, al poble del Brull, per caçar animals salvatges.
M’agrada quan inauguren el zoo que ve tanta gent i fan tants diners per pagar el viatge. També quan coneixen el zoòleg, perquè els dóna un cop de mà. Però el que més m’agrada és quan fan l’excursió, perquè coneixen al Pere del Brull i es fan amics.
Recomanaria aquest llibre a la meva mare, perquè li agrada molt llegir i també a tots els qui els agradin els bons llibres, perquè aporta sentiments i és una miqueta d’humor i d’aventures.
El Zoo d'en Pitus és el llibre de lectura de català que hem llegit a l'escola tots els de cinquè durant el segon trimestre del curs.

0 comentarios: