15 de desembre 2007

La Marató de TV3

La Marató de TV3, que aquest any arribarà a la setzena edició, se celebrarà demà, 16 de desembre i es dedicarà a la lluita contra les malalties cardiovasculars.
En la seva última edició, dedicada al dolor crònic, la Marató va recaptar 6.993.480 euros. Amb els més de 51 milions d’euros que s’han recaptat en aquests últims 15 anys s’han pogut pagar més de 575 projectes d’investigació mèdica.
Aquest any serà presentada per Miquel Calçada. Al llarg de les més de dotze hores que dura el programa en directe, s’explicarà que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort, fins i tot per davant d’altres malalties com el càncer. Cada setmana, 30 catalans moren per culpa d’alguna malaltia d'aquest tipus.
En aquesta edició hi haurà testimonis de persones que han sobreviscut a un atac de cor i es parlarà de moltíssimes coses, sobre tot dels infants i dels joves que tenen alteracions al cor.
Com sempre, també la Marató comptarà amb persones que ajudaran a l’hora de recaptar diners, per exemple, estant al telèfon. Aquest és el programa on la gent té més col·laboració de tota Espanya.
El d’aquest any és el tercer disc de la Marató. Hi col·laboren grups molt coneguts i d’altres no tant. Les 170.000 còpies que s’editaran es poden comprar juntament amb els diaris Avui, El Periódico de Catalunya, El Punt i La Vanguardia. El preu és el mateix que en les dues edicions anteriors, de 9 euros.
L’any passat, a l’espot, hi havia un metge que donava un plàtan a un mono i aquell el partia pel mig i en donava la meitat a un altre mono. Aquest any és d’un bebè que veu un gos i es vol tirar pel balcó per agafar-lo, mentre que sa mare és a la cuina i no veu res, en canvi el veí si que ho veu i fa una trucada a aquella casa i, d'aquesta manera, la mare aconsegueix salvar el nen.
A Albesa, també es recapten diners fent una caminada, i donant-los el dia que es fa un festival de Nadal. Espero que aquest any siguin molts.

0 comentarios: