03 de desembre 2007

Els canalons de Nadal

Com cada any, en les dates de Nadal la nostra tradició es menjar-nos els canalons, i ens els mengem en un tres i no res.
Ingredients per al farciment:
1 kg de carn magra
Mig kl de carn de vedella
6 sis cuixes de pollastre
2 dos ous durs
4 cebes
1 tomàquet
Oli d’oliva
3 paquets de canalons
Ingredients per la beixamel:
Llet, ou, farina i nou moscada
Preparació dels canalons:
Agafem tota la carn prèviament salada i trossejada, la fiquem en una cassola a rostir a foc lent un parell d’hores. Quant està cuita, la meva mare i jo la passem per a la picadora automàtica. Desprès la fica a la cassola amb un raig de llet i llesta per a enrotllar. Desprès bullim els canalons, els fiquem en aigua freda, els estirem a la taula, i el meu pare i jo els cargolem.
Preparació de la beixamel:
Es posa la llet en un caso, quant arrenca el bull s’hi tira farina, fins que espesseixi. L’ou i la nou moscada s’aboca a la plata amb formatge ratllat, i al forn a gratinar uns quart d’hora a 150º graus.
¡I bon profit!

0 comentarios: