17 de desembre 2007

Llegiu-vos-el!

Títol: Lladres de cavalls.
Autor: Josep Vallverdú.
Il·lustracions: Isidre Monés.
Editorial: La Galera.
Col·lecció: Grumets.
Edicions: 2, la primera al novembre de 1992 i la segona al febrer del 1996.

Aquest és el llibre de lectura de català que hem llegit a l'escola per començar el primer trimestre de sisè.

Resum:
En Frank, a qui tothom li deia Jove Frank, portava una carta a casa dels Brass per la filla, la Norma, que deia que li havien concedit la plaça de mestra a Fario i tots estaven molt contents.
La Norma es va endur el seu germà David. Quan estaven al tren que anava a Fario hi havia un home que s’havia assegut al seu davant, era molt simpàtic. Però poc després van assaltar el tren i aquell home era el capitost dels atracadors, així que es van endur els cavalls que portava el tren i la Norma i el David d’hostatges.
Els van donar un cavall i quan menys s’ho esperaven la Norma i el David van fugir amb el cavall, però es clar eren dos i corrien menys i els van atrapar. Quan ja eren al congost de Coyotito els van deixar marxar.
La família Brass, junt amb el Jove Frank, van anar al fort on hi havia els soldats i els van dir la notícia. Els soldats van marxar cap al congost. La família Brass van tornar cap a casa però, en canvi, el Jove Frank va voler anar amb l’exèrcit.
Van atrapar els lladres però tot seguit els Natxuc, una tribu india, van acorralar als soldats.
Si voleu continuar la història llegiu-vos-la. Les paraules són fàcils, excepte algunes que són una mica més complicades.
Aquest llibre a mi m’ha agradat molt i crec que tothom se l'hauria de llegir en aquesta edat.

1 comentarios:

Didac Bernat
Diu ...

Aquest llibre em va agradar bastant us el recomano