04 de desembre 2007

Vallverd

Vallverd és el poble on viuen els meus padrins. És un poble molt petit, només té uns 250 habitants. Està situat a la comarca del Pla d’Urgell.
Vallverd no té ajuntament, depèn de l’ajuntament del poble de la vora, Ivars d’Urgell. Només hi ha una botiga on es ven menjar, pa, verdura ... Per anar a la farmàcia o a comprar el diari has d’anar al poble del costat. Tampoc té escola ni guarderia, als nens els passen a buscar amb autobús i els porten a l’escola d’Ivars.
A l’entrar al poble es troba el casal que es diu “Casal l’Espiga”, on hi ha l’únic bar del poble, una sala molt gran on s’hi fan les reunions, els balls, les festes ... A la part de dalt del casal es troba una sala on passa visita el metge i l’infermera.
A Vallverd es celebren duess festes. Al setembre, per sant Miquel, és la festa major i es fa un ball i alguna exposició que prepara l’associació de dones del poble. L’altra és una festa popular, la matança del porc, que se celebra al febrer. El porc es mata a primera hora del dia i les dones fan les llonganisses, les botifarres ... Quan ja és migdia es fa un dinar popular on es menja tot el que han preparat.
Hi ha un club de bitllaires molt bo, que aquest any és campió del II torneig de la copa generalitat.
Quan fa bon temps, els diumenges, vaig amb el meu padrí a l’estany d’Ivars d’Urgell. Allà fem una volta, pugem al mirador i observem els ocells que venen.

0 comentarios: