21 de març 2011

La cassolada a l’escola

Un dia a la nostra classe parlàvem de les cassolades del poble i a la professora se li va ocórrer de fer una cassola de tros a l’escola. Ella li va comentar a la directora i ella va dir que si.

A nosaltres ens va agradar molt i el dia següent vam comentar amb tota la classe quina era la recepta de la cassola de tros i quins ingredients portava cadascú el dijous.

Llavors. el dijous al matí, quan vam acabar la primera classe, vam començar la cassola de tros. Ho varem fer al menjador de l’escola, en ser allí ens vam distribuir la feina i la vam començar.

Uns quants nens van pelar les cebes els altes tallaven la car i els nens que quedaven els va tocar rentar els caragols i, per últim, les nenes pelaven i tallaven totes les verdures que s’hi havien de posar.


Quan va estar tot pelat, tallat i rentat vam anar a fora, vam encendre el foc i quan l’oli va estar calent vam tirar tota la carn. La carn havia d’estar torradeta quan ja estava torradeta, la vam treure i vam posar totes les verdures. Ens vam distribuir les feines: uns remenaven la cassola i quan un ja portava una estona de remenar anàvem canviant de persones.

Quan va estar feta la samfaina vam tirar la carn i els caragols vam deixar que tot fes “xup xup” i quan va estar tot llest la professora va emplatar la cassola de tros i tots els alumnes de sisè en vam menjar una mica i la veritat es que estava molt bona.

Aquella cassola de tros va ser la primera que vam fer i crec que ens va sortir molt bé. Així que jo consideraria que sóm uns bons cuiners.

0 comentarios: