11 de novembre 2016

La festa de la Castanyada

Aquella tarda era més especial que alguna altra tarda de tardor, aquell dia era la Castanyada. La festa de la tardor de l’escola, però aquella Castanyada no era com qualsevol altra, hi havia tot un teatre; i no hi havia presentacions. Era tot consecutiu.
15:00
En aquell moment tota la gent anava entrant a l’ escola. Primer vam començar a l’aula de música i esperàvem als encarregats d’orientar les famílies als seus llocs per començar la batucada.
El Josep-Manel ens estava esperant i assajant redobles per a fer-ho més impactant, ell estava molt nerviós. I es deia a si mateix:

-No hi ha nervis...no hi ha nervis...

El temps passava, ja érem tots a dins i va començar l’acte.

15:10

Primer, va parlar la directora i després vam fer la batucada i vam tocar instruments com ara 2 plats, 2 sonalles,4 caixes,3 panderos,1 bombo i ho vam fer bastant bé i la gent ens va aplaudir.
Després vam començar a fer el teatre.

15:20

Els nens del poble anaven caminant pel bosc i jugaven a moltes coses, uns jugaven a pilota, uns altres anaven amb bicicleta, uns altres amb patinet i alguns que només passejaven...
I aleshores el vent va arribar i els nens es morien de fred…
I aleshores era quan havíem de parlar:
-Quin vent que bufa!-vaig dir.

-I quin fred que fa!- Va dir l’ Alba.

-El vent ha fet caure totes les fulles dels arbres.

-I ara sembla que vulgui ploure.

-Ja no ve de gust estar-se al carrer…

I aleshores van sentir una veu:

-Ep, nois! Aquí a la biblioteca hi ha llibres de tota mena i per a tots els gustos.- Era la bibliotecària.

Va anar passant el temps i les actuacions i per fi vam arribar a les 3 últimes i millors actuacions de la castanyada: 4t 5è i la més esperada de totes la de 6è de Primària
Els de quart van fer la competència als de cinquè i ells van fer la competència als de sisè, però nosaltres sabíem que seríem l'actuació més aplaudida, però només perquè vam ser l'única actuació aplaudida de tota la celebració.

16:00


En aquell moment vam fer l'Eixida amb els mestres i els de 5è, una dansa de Tàrrega i ràpidament vam córrer a vestir-nos de castanyers i castanyeres, vam repartir les castanyes fins a les 16:15, quan vam anar als barracons a menjar les nostres castanyes i així vam acabar el dia. Tot va anar de meravella!

0 comentarios: