11 de novembre 2016

La castanyada

Aquesta setmana dia 27 a la tarda vam celebrar la castanyada a l’escola, portàvem molts dies assajant perquè érem ja els més grans de l’escola, a més aquest any ho havíem canviat i era una mica més difícil.
Per començar vam iniciar la festa de la castanyada amb la banda, cadascú tocava un instrument i sonava bastant bé.


Tot seguit la directora i el professor de música van dictar unes paraules sobre com aniria tot, finalment va arribar el moment decisiu, tots estàvem molt nerviosos. El teatre consistia en un petit diàleg entre nosaltres i després les actuacions des de p5 a 6é. Vam començar el teatre, els nens de p3 i p4 van seure ocupant tot l’espai mentre uns passejaven, altres saltaven a corda, altres jugaven a passar-se la pilota i altres amb la bicicleta. De cop va començar a venir fred i a fer vent, nosaltres vam marxar mentre els de p3 i p4, amb una fulla a cada mà com si semblessin arbres, poc a poc van anar deixant caure una fulla i després l’altra. Quan es van anar a seure vam començar nosaltres a parlar, dèiem que ja feia molt fred i que no venia gaire de gust estar-se al carrer. De cop vam veure que venia la bibliotecària amb un carretó de llibres que ens deia que hi havia una colla de llibres interessantíssims i que segur que ens agradaria conèixer tot allò que expliquen...Vam anar parlant sobre aquest tema i al final vam decidir d’anar-hi.
P5. En aquell llibre hi havia una història que es deia El Monstre parlava d’un poble que hi havia un forat i en aquell forat hi havia un monstre que estava dormint. La gent del poble s’hi acostava amb por i tornava cap a casa seva tot dient: no feu soroll que no volem que es desperti, fins que un dia es va despertar....així tots els cursos i finalment el nostre.  

6é. La nostra actuació. En aquest llibre hi havia una història que es deia Peer Gynt. Parlava de la vida d’un aventurer que no podia recórrer el món per que havia de cuidar la seva mare vídua, que estava malalta.
Després de totes les actuacions va arribar el moment que mentre els mes petits ballaven lliurement nosaltres vam anar a canviar-nos de roba, i vestir-nos de castanyeres i pastors per anar a repartir les castanyes i les begudes als altres nens.
A part d’això que fem a l’escola a casa també ho celebrem. Anem a casa del meu cosí a sopar amb ells, mentre que es prepara el sopar ens agrada jugar a un joc molt divertit. Consisteix en que algú amaga alguna cosa, llavors es tanquen els llums i amb una pila ho hem de trobar mitjançant pistes. M’encanta jugar-hi. Després de jugar anem a sopar, com que nosaltres sempre acabem més aviat que ells ens posem a jugar a un joc de taula. Per postres mengem castanyes. Després d’haver sopat posem música a la tele i ballem o de vegades també juguem a la Wii i fem curses. M’ho passo molt bé en aquesta festa !!  


0 comentarios: