28 d’abril 2008

La fira de la campana

Ahir vaig anar a la XXI trobada de campaners i fira de la campana d’Os de Balaguer. Quan vam arribar era una mica aviat per això vam voltar per les parades d’oficis antics que hi havia pels carrers del poble. Després vam pujar al castell d’Os perquè només l’obren aquest dia. En arribar a dins, ens van deixat tocar una campana de l’any 2000. Tenia un so molt bonic d’escoltar. Vam anar a la primera planta, per poder veure un museu de campanes de diferents llocs i tipus.
Vam pujar a l’ultima planta on hi havia una molt bona vista, allí ens han explicar que estaven restaurant el castell, sobretot la part de la torre que no es podia veure. També ens van dir que aquest castell era d’origen àrab i s’hi va començar a viure a l’any 1036. Aquest castell quan estigui restaurat del tot farà goig!
Quan vam baixar l’ajuntament va començar a repartir pa amb xocolata desfeta per tothom.
A les deu i mitja van començar a fer els tocs de campanes, n’hi tocaven de festa major, de morts,...no van acabar fins a tres quarts de dotze. Nosaltres ens hi vam estar una mica escoltant-ho però vam marxar per veure la cova dels Vilars.
Hi vam anar amb cotxe fins a un pàrking perquè no es podia continuar en vehicle. Vam caminar per un camí escabrós durant cinc o sis minuts i llavors vam arribar a la cova que estava tancada, uns homes en veure’ns ens van obrir les portes.
La cova era petita i el terreny relliscava molt perquè era de pedra. Hi havia unes pintures rupestres d’uns cérvols, unes persones,...Estaven bastant descolorides pel temps i també perquè hi havia gent que les mullava per veure-les. Ho van haver de tancar perquè hi havia gent que feia bretolades com fer foc o intentar arrencar les pintures. Ens van explicar que allí no hi vivien, que només hi anaven els escollits a pintar per tenir millor caça.
Després ja vam marxar cap a casa.

0 comentarios: