16 d’abril 2008

Preparació d'un vídeo

Els alumnes de sisè hem decidit fer un vídeo amb l’ajuda de la Gisela, la mestra de P3, que va treballar de càmera a la televisió.
El dia 1 d’Abril, a la classe de després del pati, va venir i ens va explicar què havíem de fer per muntar un vídeo. De deures ens va manar mirar la televisió i fixar-nos en com s’expliquen els reportatges, les notícies,... i en com es mou la càmera.
El primer dia també ens vam dedicar a aportar idees sobre el tema del que tractaríem en el vídeo. Es va proposar de fer-lo sobre algun treball que tenim publicat als nostres Temes de Ciències, o també sobre el poble, però vam decidir de que parlaríem sobre l’escola i el projecte de l’escola nova.
En el vídeo volem explicar que opina la gent del poble, ensenyar com està el terreny, fer entrevistas, parlar amb la gent de l’ajuntament... També ensenyarem l’estat de l’escola en la que estem ara, perquè hi ha goteres, esquerdes, a la classe de tercer un forat al terra, baranes rovellades, el lavabo tocant al pati sense cap passadís, les classes de 1r i 2n estan en barracons, ...
Però encara que moltes parts de l’escola estiguin en mal estat, també tenim dues sales d’informàtica amb ordinadors, tres classes amb projectors i una xarxa. Tenim coses bones i treballem força bé.
El següent dia que ens vam reunir, dimecres 8, la Gisela ens van explicar que en molts programes de televisió es fan grups per tenir més ben repartida la feina. Nosaltres també ens vam agrupar en tres grups de tres, que ens serviran fins que acabem el vídeo. Després ens va ensenyar com és un guió sobre un reportatge on estava planificat tot el que es faria. També va portar la càmera i ens va ensenyar a treure i posar la cinta, la bateria,... tot i que alguns ja ho sabíem fer. Ens va explicar que els programes de TV s’han de gravar amb el trípode, que serveix per a que la càmera no tremoli, ja que ho fa quan la tenim a les mans. Aquell dia els deures van ser fer un guió pel nostre vídeo, que seria més aviat un reportatge.
A mi m’encanta fer un vídeo, perquè ho trobo molt original. Trobo molt divertit fer coses com aquesta. Les classes normals són fer-ho tot amb llibres i seguir la rutina, però a la nostra classe fem coses especials i sempre noves. Fer un vídeo és, “super-xulo”.

6 comentarios:

montse codina
Diu ...

Em sembla que pot ser una experiència interessant i divertida això de fer un vídeo. ja tinc ganes de veure'l acabat. Segur que us queda molt bé. A veure si així s'espavilen i podem tenir l'escola nova ben aviat.

Anònim
Diu ...

Caram! No pareu de fer coses interessants i alhora divertides en aquesta escola! Espero que quan el video estigui del tot enllestit el pengeu per aquí i el puguem veure tots. Tan de bo ben aviat tingueu l'escola nova acabada, i ja posats que sigui amb unes quantes cistelles de bàsquet.

Jordi Guàrdia
(el de l'activitat de bàsquet)

Anònim
Diu ...

A mi ja feia temps que em ballava pel cap el proposar una activitat com aquesta. De fet, amb els meus alumnes, de P3, es poden fer coses, però ells no les farien, sinó que les faria jo. I del que es tracta és de que treballin ells, no? Que experimentin i aprenguin en aquest món com són els audiovisuals.
Estic molt il·lusionada amb aquest projecte i, esperem, que amb l'esforç de tots puguem tenir un bon producte final.

Anònim
Diu ...

Penso que teniu molt bones idees i treballeu molt amb les noves tecnologies, teniu bons professors que us assessoren.
Heu triat un tema clau pel vostre video, en sembla molt adient que vosaltres els mateixos nens que esteu a l'escola pogueu reflexar les mancances i l'estat actual de la vostra escola, potser quan l'acabeu podrem ensenyar.lo perquè puguin veure en les condicions que esteu a l'escola i aixó ens ajudi aconseguir que s'avanci l'inici de la nova escola tant necessaria per tots.
Vosaltres ja no podreu disfrutar.ho perquè aviat acabareu, però els nens petits que comencen esperem que arribin a poder veure el projecte que existeix des de fa molts anys per acabat.
A tots els pares crec que ens agradaria poder veure el vostre video, per tant d'alguna forma espero que ens ho ensenyeu.
Endavant amb la vostra idea.

Anònim
Diu ...

Elisabet has fet un bon text!
:)
esperem que el video surti mol be i el puguem veure!!!

Anònim
Diu ...

guuurraaaa elisabeettt! muereteeee!!!
ta puta maree! :)