14 d’abril 2008

La sequera

Últimament tothom parla de la sequera, els avis diuen que abans plovia més i que ara no plou degut al canvi climàtic.
No se si és o no pel canvi climàtic, però sí que és cert que enguany a Catalunya hi ha molta manca d’aigua. A la tardor i a l’hivern gairebé no ha plogut i tampoc ha nevat a les capçaleres dels rius. Això ha fet que els pantans estiguin buits o a menys de la meitat de la seva capacitat.
Ciutats com Barcelona i el seu voltant tenen manca d’aigua i el govern a pres mesures perquè no n’hi falti.
Jo crec que per aturar això hauríem d’intentar estalviar més aigua. No regar fins al màxim el bancal, sinó buscar nous sistemes com l’aspersió, no regar amb aigua potable, no deixar-nos l’aixeta oberta, aprofitar l’aigua de la pluja per després regar les plantes o donar de beure els animals i un altre, fer un sistema per fer anar l’aigua de quan et dutxes, per estirar la cadena i tancar l’aigua bé. I una cosa que fa molta gent és posar reguladors i comprar-se wàters amb una cadena per l’orina i una altra pels excrements.
Si tots fessin això ajudaríem a convatir contra la sequera i així podríem tenir aigua durant més temps perquè l’aigua és essencial pel nostre cos i per la terra, per conrear fruites, perquè puguem sobreviure i puguem rentar el nostre cos.
També afegeixo que, amb la sequera que hi ha aquí, el govern de la Generalitat volia prendre aigua del Segre però els pagesos s’han queixat de que si els hi prenien l’aigua ells tampoc no podrien regar.
Això ho he fet perquè vegem que sí que val l’aigua per la nostra vida.

0 comentarios: