26 d’abril 2008

El contacontes a la biblioteca

Avui, dissabte 26 d’abril, s’ha fet un contacontes a la biblioteca i s’han repartit els premis del segon concurs de narrativa breu. A les cinc i mitja ha arribat una dona que ha explicat tres contes. No llegia, ensenyava els dibuixos i parlava interpretant els personatges.
La primera història es titulava “Encara no?”. Tractava d’un home gran que va plantar una llavor i cada dia anava a la seva horta per mirar si ja veia la flor. Tot això fins que se’n va cansar, i va deixar d’anar-hi. Aleshores un ocell es va emportar la flor per regalar-la a la seva enamorada el dia de Sant Jordi.
El següent conte és molt famós, “La caputxeta vermella”. Tot i així, era diferent, la nena sempre preguntava el perquè de les coses. Al final el llop se la va menjar i des de dins la panxa ella encara preguntava aquella frase. Quan el caçador la va salvar la caputxeta li va poder explicar tot el que sabia, ja que després de tants “per què?”, en sabia moltes de coses.
L’última història era la mateixa que la segona, però també diferent. Es titulava “Confondre històries”. Deia que la caputxeta era groga, que anava a casa de la seva tieta, que es va trobar un cavall,... i els nens havien d’esbrinar aquests errors.
Quan aquella dona ha acabat, l’alcalde del poble ha donat pas als premis del concurs. En la categoria A ha guanyat la Marina Codes, una nena que cursa tercer de primària i que s’ha emocionat en saber que la seva història, “El nen sense nom”, era la guanyadora.
En la categoria B he guanyat jo, amb un text titulat Vent, que vaig escriure fa un temps. M’han regalat una entrada familiar per les piscines d’aquest estiu, dos llibres en castellà, tres en català, un per la meva edat i els altres de més petits, una bossa de les biblioteques públiques catalanes i un punt de llibre.
En la categoria C ha guanyat la Gal·la Rufach, que també s’ha emportat un bon premi. En la D ha guanyat una dona que avui no estava a la biblioteca, però de ben segur que estarà molt contenta en saber la notícia. Els participants que no han obtingut el primer premi també han rebut d’obsequi un parell de llibres.
En acabar, els més petits s’han quedat a pintar unes mandales de Sant Jordi. Espero que l’any que ve es repeteixi ja que això estimula la gent a llegir i escriure i està molt bé.

3 comentarios:

Anònim
Diu ...

Etnhorabona a tots els que heu guanyat,aquest concurs literari, i molts ànims al que també van participar. A veure si el proper any hi ha més nens/es que s'animen també a escriure un conte.

Anònim
Diu ...

feeaaaaaaaaaa! idiotaaa!
gordaaa avere si taprimes!!

Anònim
Diu ...

rosita alies rosinanteeee feaa!