15 d’octubre 2007

La fira del torró

Com cada any per aquestes dates de la de mare de déu del Pilar, anem a la fira del torro d’Agramunt. De ben petit sempre hi anava amb el meu padrí, que és fill de la comarca del Sió.
Aquest any és la dinovena fira del torro. Hi ha maquinaria, cotxes, coses de la llar, tendes de roba, ... però el més típic és el torró. També hi ha parades d’embotits, formatges, bacallà, anxoves, mel, etc.
Venen expositors d’Agramunt i de molts pobles de Catalunya. A cada parada hi ha safates per poder provar-ho. N’hi ha de Xixona, de rovell cremat, de xocolata, de fruita, i al més popular, que és l’estand on ens parem, ensenyen com es fa el torró rodo d’avellana amb pa d’àngel, el qual el deixen tastar.
També hi ha una carpa gastronòmica on hi es fan demostracions de cuina. I la del Departament d’Agricultura, on hi ha un espai dedicat al tast de vins i presenten els nous productes "torronaires".
Desprès de voltar arriba el moment de fer la compra dels torrons, que, per cert, de vegades ens costa perquè els pares sempre miren que estigui bé de preu i sigui bo. En principi els comprem per Nadal, però no sé que passa que no hi arribem mai.
Per acabar anem una bona estona a les firetes i a les parades dels carrers de la Vila, on hi ha productes alimentaris, artesans, tots de primera qualitat.

0 comentarios: