16 d’octubre 2007

Sant Sadurní d'Anoia

Fa pocs dies vaig anar a Sant Sadurní d’Anoia, un poble situat a l'Alt Penedès, d'uns onze-mil habitants.
Allí és molt típic el cava, per tot arreu hi ha botigues on pots trobar cava de bona qualitat. També s’hi veuen botigues i comerços on hi ha de tot referent al cava, o al vi, que també hi poden trobar bastantes coses relacionades. En aquest municipi s’hi elabora el noranta per cent de tots els caves de la comarca.
La primera marca de cava que va ser elaborada a Sant Sadurní d’Anoia va ser el Codorniu, que ara és molt conegut. Després altra gent va crear altres caves i poc a poc s’ha anat convertint en el producte més típic de la comarca, sobre tot a Sant Sadurní d’Anoia.
La primera setmana d’Octubre fan una festa on mostren els caves i la gastronomía, és la festa del cava. A finals de Novembre fan la Festa Major, que dura una setmana, igual que la festa del cava.
A Sant Sadurní d’Anoia hi ha molt turisme, fins i tot hi ha gent que hi va des de molt lluny expressament per comprar el cava. Fan dos mercats a la setmana, un dijous i l'altre dissabte. Molt a prop hi fan la festa del torró, on s'exposen productes molt interessants.

1 comentarios:

Anònim
Diu ...

Jo soc un habitant de Sant Sadurni i en aquest ultims any em crescut molt hi han fet 3 barris nous:La Triola, Les Solanes i el Gat Cendrer.A Sant Sadurni D'Anoia hi ha 4 parcs son:El Parc Cendrer, El parc dels Til.lers, el parc de la Rambla que normalment li diem l'Abovila i el parc de l'Averno.
En el terme municipal de Sant Sadurni d'Anoia hi passen 2 rius el mes importan l'Anoia i l'Averno que desenvoca a l'Anoia. Tambe hi ha molts camins per aquesta zona per mi la que m'agrada mes es el cami de llac de Codorniu que comença el Barri de Vilarnau i acaba a Can Codorniu.