31 d’octubre 2007

Un gran escriptor

Fa uns dies, a l’escola, a classe de català, vam fer un dictat d’en Ray Bradbury títolat “Els terrícoles”. Em va agradar i em va fer riure molt.
Al principi no sabia qui era aquest escriptor, però ara ja se que Douglas Bradbury va nèixer el 22 d’agost al 1920. És un gran escriptor de fantasia i de ciencia-ficció.
Ha publicat molts llibres. Al 1945, va fer “Cronicas marcianas”, on explica un viatge a Mart i la conquesta dels humans del planeta. Més tard, al 1960 va publicar “Remedio para melancólicos”, una gran colecció de relats escrits per ell mateix, on hi destaquen “Los ratones”, “Sueño de fiebre”, “El fin del comienzo”, i molts altres.
Una obra molt recent és “El verano de la despedida”. La história es desenvolupa a l’oest, un estiu de 1929, força interessant. A l’any 2004, Ray Bradbury va rebre el premi Retro, per la novela Fahrenheit 451, escrita al 1950. D’aquesta novela, el director François Truffaut en va fer una pel•lícula al 1966, amb el mateix títol. Més tard, Michael Moore va fer el documental Fahrenheit 9/11, inspirat en la novela d’en Bradbury.
Els llibres de Ray Bradbury estan escrits amb molta imaginació, i amb molta intriga i misteri, de manera que si llegeixo una página d’un dels seus llibres, no se que pot passar a la següent. Les seves obres també solen ser bastant abstractes, i segons com, irreals. I això, jo crec que enganxa al lector que llegeix les seves obres. Llegiu alguna novela d'aquest escriptor, us quedareu bocabadats.

0 comentarios: