18 d’octubre 2007

La fira del préssec

Els dies 6 i 7 es va celebrar la Fira del Préssec a Ivars de Noguera, que a part de tenir coses relacionades amb el préssec, també es va oferir un tast de diferents plats fets amb préssec. Durant els dos dies hi va haver diferents safates amb menjars elaborats per veïns del poble.
Hi havia coca de pressec, torrades amb mermelada de préssec, suc de préssec, préssec amb xocolata i préssec amb vi. Hi havia també moltes coses antigues, eines tradicionals relacionades amb el préssec i màquinaria vella.
En aquesta fira hi va anar molt públic. Aquesta fira del préssec també va coincidir amb la d'Alfarrás. El mateix dia de l'inauguració de la fira, també van inaugurar un alberg. Van venir diferents autoritats de la comarca, el president de la Diputació de Lleida, l'alcalde d'Albesa i l'Escola de Dansa de Lleida, que va fer un gran espectacle, amb ballarins i ballarines que en sabien molt.
Ivars de Noguera va ser un dels primers pobles de Catalunya on va arribar el préssec, fa més d'un segle. Al llarg del temps es va anar expandint i van sortir noves varietats cap a la resta de Catalunya. Actualment, a Ivars hi ha moltes varietats de préssecs, que molts pagesos han exposat a la fira. Ivars és un poble totalment bolcat al préssec. La qualitat de la fruita d'Ivars és molt bona.
M'ho he passat bé amb aquesta fira, que feia 25 anys que no es celebrava i que ara s'ha recuperat. L'any que ve hi tornaré a anar!

1 comentarios:

Arnau Piqué
Diu ...

Segurament que ere molt xulo sobretot saben que fa 25 anys que no la feien. Espero que l'any que bé si i tornes tu passis molt bé.
Adéu!