03 d’octubre 2007

Les migracions

Fa una estona hem vist un munt d'ocells que es reunien per passar la tardor. Ara es el temps de les migracions d'ocells. Jo crec que aquí, a Albesa, hi ha molts tipus d'ocells i que està molt bé això de les migracions, perquè si els ocells no ho fessin, es moririen de fred. També ho fan perquè han de buscar el menjar necessari per a tota la família i també anar en llocs on no hi hagi enemics.
Avui, només despertar-me he vist un dia molt negre, amb núvols i amb risc de pluja. I no m'equivocava, perquè als pocs minuts ha descarregat aquí, a Albesa. Per aquest motiu, els ocells, que se les pensen totes, han decidit començar la migració. No ho havien fet fins ara perquè hem tingut un estiu bastant fresquet, no ha fet massa calor.
El que no m'agrada és que la gent caça aquests ocells i que trenquen el seu niu. Estan trencant la cadena dels animals, fent això. Com que ara esta plovent, es molt probable que avui sigui un dia una mica trist.
Les migracions dels ocells són els viatges que fan algunes espècies. Aquests recorreguts són fixes, tant el punt de partida, com el d'arribada, i l'època en què es fan. Sovint la migració es fa en estols que, en algunes espècies tenen forma de "V". Les migracions es fan, generalment, any rera any, durant tota la vida de l'ocell (jove i adult).

0 comentarios: