16 de maig 2007

El castell del Remei

El castell del Remei està situat al terme municipal de Penelles prop d'Ivars d'Urgell. Degut al clima mediterrani-continental, la vinya hi té una mol bona adaptació. La gent dels voltants hi va a menjar la mona, i alguns van a pescar a les basses que hi ha al darrere. També hi ha un restaurant, l'església de la Mare de Déu del Remei i el Famós Castell, amb més de 80 finestres. Però el més important són les famoses bodegues i la seva història.
Les bodegues van ser construïdes per la família Girona als anys 1780. Al morir l'Ignasi Girona sense fills, van passar al seu germà Joan. Van continuar amb el negoci de la vinya i en Joan va reconstruir el castell a causa de l’explosió del polvorí durant la guerra civil.
Quant va morir en Joan, va passar a ser una societat anònima. La família Cusiné la va adquirir als anys 1990.
Les bodegues consten de sis naus que en total fan 5600 metres quadrats. Estan construïdes sobre pedra i l’estructura és de ferro forjat. Estan sota terra, i la temperatura es manté sempre entre 8 i 14 graus.
Hi ha sales amb unes 1000 barriques fetes de roure francès, i les canvien cada 7 anys, per norma. En una altra sala és on arriba el raïm, se separa el gra de la branca i passa als dipòsits de fermentació, que són d'acer. També hi ha la sala hermètica on s’embotella el vi i es deixa preparat per sortir al mercat.
Sobre les bodegues hi ha les oficines i la botiga on s'hi troba un ampli ventall de vins, inclòs el vi a granel, vinagre i la camamilla, que ara ja no se’n fa tanta.

3 comentarios:

Anònim
Diu ...

ola barios tot aixó es molt way.
tame i pots explicar k si fan misses

weno dw

Anònim
Diu ...

Com se diu l'alcalde?

Anònim
Diu ...

llobera ets mol xo k mol feoooooo