20 de maig 2007

El centenari d'Hergé

Aquest any és el centenari de Georges Remi, més conegut com Hergé, creador de Tintín, el famós personatge de còmic. TV3 fa unes setmanes que ho celebra emitint les seves aventures, que tothom més o menys ha vist o n'ha sentit a parlar.
Les aventures creades per Hergé són moltes: Tintín al congo, Tintín a America, Els cigars del faraó, El lotus blau, L'orella encapçada, L'illa negra, El ceptre d'Ottokar, El cranc de les pinces d'or, El secret de l'Unicorn, ... Per cert, l'editorial Casterman les edita totes en catalá.
Ara deixem de parlar de Tintín i fixem-nos més en el seu creador: Georges Remi va néixer al 1907 a Etterbek, municipi de Bruseles. Als 7 anys va començar a dibuixar historietes a les llibretes de l'escola. La primera tira comica la va publicar l'any 1926 a la revista françesa Le Boy-Scout Belge, amb el personatge Totor.
Tintín va néixer al 1929. Després, al 1930 va començar a publicar "Quico i Flupi", que va tenir el mateix exit que "Les aventures de Tintín". Ara ja fa 20 anys que Hergé es mort, però ara encara li continua agradant a la gent. I no només als joves ...

0 comentarios: