07 de maig 2007

Fàbrica d'embotits

"Cal Esmet" és una empresa alimentària d'Albesa que es dedica a la producció i venda d'embotits des de fa molts anys. La fàbrica és al carrer Raval. També tenen una botiga al centre d'Albesa, on treballen diversos membres de la família Esmet.
Entrevista a Ramon Esmet, empresari.
• Com es diu l'empresa i quins productes fabrica?
L'empresa es diu "Embotits i Cansaladeria Cal Esmet SL". Ens dediquem al especejament del porc i a l'elaboració casolana de productes carnis com la llonganissa fresca, la botifarra negra i blanca, el xoriço roig, la llonganissa seca, el pitillo sec i pernils.
• Quants treballadors teniu?
Actualment hi ha divuit treballadors, entre homes i dones. D'aquests, quatre són xofers, dos comercials i dos administratius. La resta són embotidores, despecegadors i gent de paqueteria.
• Quan i com es va fundar l'empresa?
Abans era una empresa familiar. Aquesta fàbrica es va fundar l'any 1990 i els primers dies van ser dolents i complicats, fins que vam aprendre com funciona el negoci.
• D'on traieu la carn?
Tenim un subministrador o proveïdor principal que ens assegura sempre bestiar de qualitat, i el portem a l`escorxador comarcal de Balaguer.
• Quines maquines s'utilitzen a la fàbrica?
Embotidora continua, trossejadora, lligadora, envasadora al buit, envasadora de safates amb gas, balances, calderes, ...
• On veneu els productes?
Els nostres productes es venem a tota Catalunya.
• En quina època veneu més productes?
Venem més productes a l'estiu, perquè es consumeixen més embotits.
• I quina és l'època més fluixa?
La menor venta acostuma a ser per la primavera.
• Heu tret alguna novetat aquest any?
Aquest últim any hem tret dos productes nous: la botifarra d'ou i el xoriço "criollo", d'origen argentí.
• Com es fabriquen aquests productes?
La botifarra d'ou porta carn del cap, papada, sal, pebre i ou en pols. Per la seva banda, el xoriço criollo es fa a base de carn magra, papada, pebrots verds, sal i pebre. Com en tots els nostres productes, l'elaboració és casolana.

0 comentarios: