10 d’abril 2007

La mona de Pasqua

Abans, per Pasqua, els padrins de bateig eren els qui s'encarregaven de l’ou de Pasqua. Consistia a fer un foradet en un ou i se’l tenien que beure, després el decoraven amb perletes o altres coses. En feien uns quants, perquè un era molt petit. Aquest era el regal per als nens, i els agradava molt. Ara no sé si ens agradaria que ens fessin això, ...
Després l’ou de Pasqua va passar a ser un ou de xocolata però, com que amb allò no feien gran cosa, ho van posar damunt d’un pastis de pa de pessic, que estava cobert de melmelada, xocolata, ... i que per dins també portava nata i crema. Al cap del temps hem arribat que ara normalment no posem un ou, ara ja fan cases, gallines i altres figures de xocolata.
A més a més abans, com que era de pa de pessic el pastis, atipava molt, perquè aquests pastissos els feien les dones a casa, a mà. En canvi, ara a les pastisseries, hi posen fines capetes de pa de pessic, que no atipen i la resta és nata, xocolata, o crema. D’aquest amanera és encara més bo. Això és la mona de Pasqua, i n'hi ha de moltes maneres, de fruita, de xocolata, de mantega, o de nata.

1 comentarios:

Anònim
Diu ...

Well done your blogg.
Good bye.