25 d’abril 2007

La festa dels tres tombs

Aquests cap de setmana, a Anglesola, un poble situat a la comarca de l’Urgell, s'ha celebrat la XXIV edició de la festa dels tres tombs, que té com a principal objectiu recuperar la tradició dels nostres pobles i ciutats, abans de l’arribada de les màquines al camp.
Aquests any, la societat de Sant Antoni Abat, entitat organitzadora de la festa, ens sorprèn amb la X trobada de la federació catalana dels tres tombs, amb la participació d'aproximadament al voltant de 170 carros.
A la festa es fa un seguit d’activitats relacionades amb el cavall: fira ramadera de cavalls de pura raça, fira de cavalls creuats, fira d’equipaments hípics i proves hípiques. A més a més ,també hi ha la fira medieval que s'hi pot adquirir tota mena de productes artesanals. El visitant pot aprofitar l’ocasió per visitar el museu del carro. I aplegà el bo i millor de cada població, degut a la gran participació de gent s’ha hagut d’ampliar el recorregut.
Aquests any també hi ha participat la guàrdia urbana muntada de Barcelona, i el carro més gran de garbes de Catalunya, carregat amb cinc mil cinc-cents quilos de garbes.
Per acabar es pot comprar tires per ajudar a la festa, i es sorteja un carro petitet que hi ha aliments: conills, pollastres, ous, embotits, etc.
Aquesta trobada es fa més tard del que tocaria degut a que per Sant Antoni és fa a molts llocs i llavors no tindrien tant ventall de carros i demès bestiar per a la festa.

0 comentarios: