24 d’abril 2007

Sant Jordi

El dia 23 d’abril se celebra la diada de Sant Jordi. La tradició marca regalar un llibre o una rosa. Es fan parades pels carrers i la gent, amb el bon temps, surt a passejar i comprar.
Com tots sabem no és pas veritat aquella història que diu que en un petit poble no quedava menjar per donar a un pudorós drac i van jugar a sorts a qui li tocava arriscar-se. Li va tocar a la princesa i un cavaller que es deia Jordi la va salvar i li va regalar un rosa.
Segons s’explica, l’any 1094, el rei Pere I va guanyar una batalla contra els sarraïns amb l’ajuda d’un tal Jordi. Per agrair-li-ho, el rei el va anomenar patró de la cavalleria i també patró de la noblesa catalana.
Aquesta festa es va començar a celebrar al 7 d’octubre del 1926, per celebrar l'aniversari dell conegut Miguel de Cervantes. Al 1930, es va canviar la data al 23 d’abril, que és l’actual.
Realment, a Catalunya, és una mena de Sant Valentí amb un caire més cultural, però no només pels enamorats. Els pares i els padrins també ens regalen llibres a nosaltres, els nens.
Aquest any el llibre de Polònia, la sèrie de TV3, ha tingut molt èxit. També l'ha tingut el “Me’n vaig” de Pepe Rubianes. S’han venut moltes roses. A mi m’han regalat tres llibres de “Les cròniques de Nàrnia”. I a tu, que t’han regalat?

2 comentarios:

Didac Bernat
Diu ...

A la festa de Sant Jordi es regalen llibres i roses. És molt divertit, perquè n'hi ha molts per triar. En total Irene està ben fet.

Sergi
Diu ...

A mi m'han regalat un comic de Moratadelo y Filemón