03 d’abril 2007

La plaça la Pedrera

La plaça la Pedrera és a Albesa, venint de Menàrguens, al segon carrer a la dreta tot recte fins al final de l’Avinguda Catalunya.
Aquesta plaça consta de tres zones. La primera té pedres a tot arreu. La segona està feta de ciment al terra i de pedres els bancs i la paret i també és de forma circular. La tercera hi ha els gronxadors està feta de ciment i els bancs de pedra. Des d'allí es pot veure una vista preciosa de tot el poble i del pont del riu.
Tota la plaça esta feta de pedres de riu que es diuen codines. Va ser construïda fa uns 20 anys. Abans hi havia una teuleria. La plaça la van construir en el tossal que hi havia. S'hi pot accedir a la primera plaça i a la segona amb escales i rampa. I a la tercera amb rampa. A la primera plaça hi ha unes lletres de ferro que hi diu Iryda que és la gent que va donar els diners perquè fessin la plaça.
En les diferents zones podem trobar aquests arbres: pins, xops, avets, arbres de l’amor, prunos, ... També hi ha rosers i altres flors.
Aquesta plaça queda molt bé per fer fotografies. Fa molt bonic a la primavera perquè floreixen els arbres i els rosers. Cada any fan la bicicletada a l’Abril en aquesta plaça. És molt bonica.

2 comentarios:

Anònim
Diu ...

Hola, sóc l'Ariadna poso un comentari aqui perquè jo ara visc a la plaça de la pedrera i com que m'he llegit el text m'ha semblat que ho has explicat molt bé.
ARIADNA

Elisabet Solé
Diu ...

Aquesta plaça es molt bonica, crec que la tindrien que conservar tota la vida.