29 de novembre 2006

Un poble tranquil

Albesa és un poble molt bonic, petit i tranquil. Hi ha un riu que és el Noguera Ribagorçana, tenim piscines i sempre hi ha molta gent (a l'estiu, és clar). Al costat del riu hi ha una zona de regadiu, però a la part nort del poble hi ha una zona de secà molt gran. Ara es comença a regar gràcies al canal Algerri-Balaguer.
Hi ha un club de futbol i ara mateix el club està a primera regional. Prop del poble, a la partida del Romeral, es va descobrir una vil·la romana on es van trobar tres mosaics i una casa molt gran.
L’escola es normal ni gran ni petita. Ja estava repartida en quatre edificis: dos de classes, la sala de professors i el menjador. Ara han posat uns barracons, una mena de caseta que hi van dos classes. Han de fer un col·legi nou però no podem perquè un home no vol vendre el seu terreny. Al costat del col·legi hi ha la consulta del metge. Davant del col·legi hi ha els gronxadors.
També hi ha la plaça dels sarraïns, la del portal, la plaça dels vells i la pedrera. A la plaça del portal hi ha una font i arbres que l’envolten. A la dels sarraïns sols és una plaça que pel cantó hi passa la sèquia i els dijous fan mercat. A la dels vells, hi juguen a bitlles. A la pedrera hi ha una plaça i desprès puges unes escales i arribes a una altra plaça. Si puges una rampa hi ha més gronxadors.
El castell del Cinto és un turonet envoltat pel poble. No hi ha castell però hi era, a l’època dels àrabs. Hi tenim una bandera de Catalunya penjada d’un pal molt alt.

4 comentarios:

Núria Farrús
Diu ...

Tens rao Albesa és un poble tranquil. M'agrada molt.

Anònim
Diu ...

Molt ben descrit albesa, Arnau. Però ta faltat una cosa molt important... VISCA ALBESA!! I TOTS ELS SEUS HABITANTS!!!

- Una ecsalumna del C.E.I.P L'Alber...-

Irene Bentoldrà
Diu ...

Tens raó, Albesa és tranquil, de vegades tant que t'avorreixes.
Visca Albesa!

Anònim
Diu ...

aaubeessaa, si seenyóóó!

aaubeeesaaa!

x seeempreee!

nenesss oosseestimoooo