11 de febrer 2015

Sortida al Camp d'Aprenentatge de la Noguera a St. Llorenç de Montgai

El dia 5 de febrer de 2015, cicle mitjà i cicle superior vam anar a St.Llorenç de Montgai, al camp d’aprenentatge de la Noguera. Vam sortir d’Albesa a les 9 del matí. Quan ja estàvem de camí a St.Llorenç de Montgai a l’autobús parlàvem i parlàvem sense parar... Quan vam arribar vam arribar en un pati on al cantó hi havia un bar, allí ens vam parar a esmorzar. Després cicle superior va anar cap dalt a fer el seu taller. I cicle mitjà es va quedar a baix. Nosaltres a dalt vam fer un taller amb el nostre monitor, en Víctor, que ens explicava coses de la Prehistòria, com vivien, quins estris feien servir, com evolucionaven... Després vam anar a veure unes cabanyes reconstruïdes que eren com les dels Prehistòrics. I llavors vam conèixer a una monitora nova que és deia Jezabel, però nosaltres li dèiem Jeza. Ella ens va fer un taller d’excavació on cadascú tenia el seu propi quadre on podia excavar-hi, és a dir, que havies d’excavar en un quadre. Les eines que tenies eren una pala i un pinzell, a més a més també tenies una galleda on hi buidaves l’arena. 

Quan la galleda estava mig plena havies d’anar a un colador i abocar-hi la galleda, llavors sacsejar-la per si hi havia quedat algun osset entremig de l’arena. Allí hi trobàvem ossos de cavalls, cranis, fèmurs, mandíbules...Llavors quan trobàvem alguna cosa ho havíem d’apuntar en una fitxa on hi escrivies les característiques del que havies trobat. Després vam agafar les motxilles, jaquetes i vam anar cap baix a dinar. Quan vam ser a baix vam dinar en aquell pati que abans us havia dit. Per allí jugàvem a l’amagatall, parlàvem i hi havia gent que feia fotos... Llavors, nosaltres, els de cicle superior, vam anar a les aules on ens estava esperant la Jeza, allí ens va ensenyar en un canó l’evolució dels humans, ens va explicar com érem els humans, on van començar a viure els humans, perquè teníem el color diferent de pell... Quan vam acabar de veure el canó vam anar a l’aula del cantó i ens va fer com una mena de fitxa i un experiment, consistia en una caixa on a dins hi havia ossos de persones o animals reals en què la Jeza va treballar. La Jeza era arqueòloga. Al cap d’una estona, que ja era una mica tard, ens va dir que ja havíem de plegar, a nosaltres, els de cicle superior el temps ens va passar súper ràpid. Llavors vam agafar les jaquetes, les motxilles hi vam anar cap a l’autobús.

 Quan vam ser a l’autobús vam haver d’esperar als de cicle mitjà perquè havien visitat la presa i estava molt lluny. Després, quan van arribar i van pujar tots vam anar cap a Albesa. Allí ja ens estaven esperan els pares i les mares, vam arribar a les 17:15. Quan vam ser allí tothom estava cansat. Jo aquesta excursió m’ho he passat molt bé!


Espero que en fem una altra!

0 comentarios: