11 de febrer 2015

Sortida al camp d'aprenentatge de la Noguera a St. Llorenç de Montgai

El dia 5 de febrer de 2015, els alumnes de cicle mitjà i cicle superior de l’escola l’Àlber d’Albesa vam anar al camp d’aprenentatge de la Noguera, a St. Llorenç de Montgai. Vam marxar d’Albesa a les 9:00 en punt, quan vam arribar a St. Llorenç de Montgai, vam parar a esmorzar en una plaça que hi havia a l’entrar del poble. Al cap d’una estona els monitors ens van venir a buscar. Els alumnes de cicle superior vam anar amb el Víctor a dalt d’una muntanya on hi havia uns barracons, allí en Víctor ens va explicar com vivien els humans durant el Paleolític i el Neolític, i com es deien les espècies que han anat evolucionat al llarg del temps. Després que en Víctor hagués acabat d’explicar com vivien i com es deien els humans en aquella època, vam anar a fora on hi havia una mena de sorral on davall hi havia amagats alguns ossos o objectes d’aquella època. Vam haver d’ excavar una mica i fer d’ arqueòlegs per trobar tots aquells objectes, i després vam haver de fer una fitxa on havíem de dir els objectes que havíem trobat a la nostra parcel·la i després dibuixar-ho.
Quan vam acabar, vam baixar a la plaça a dinar, em vaig menjar l’entrepà i després vam anar una estona a jugar. Quan vam acabar de jugar vam anar a uns barracons on hi havia dos classes. Primer vam entrar a la classe on hi havia un projector, i ens va explicar unes quantes coses més de la Prehistòria. Quan va acabar d’explicar-nos-ho tot vam anar a la classe del costat a examinar uns ossos de persones reals, que havia portat la monitora, ja que era una arqueòloga professional. Vam fer una fitxa sobre els ossos, que es tractava de dir quin os era, si era de home o de dona, si estava trencat o no,...
Quan vam acabar vam tornar a la plaça, a esperar als alumnes de cicle mitjà que estaven tornant de la presa que hi havia al llac de St. Llorenç de Montgai, i quan van arribar vam pujar a l’autocar i vam tornar cap a Albesa.

0 comentarios: