11 de febrer 2015

Excursió al camp d'aprenentatge de la Noguera

El dia 5 de febrer vaig fer una excursió amb l’escola a Sant Llorenç de Montgai. Va ser una excursió genial sobre la prehistòria on ens van explicar un bon munt de coses.

A les nou del matí marxàvem cap a Sant Llorenç carregats d’alegria i d’il·lusió per aquella excursió tan esperada. Aproximadament a les 09:30 ja érem allí esmorzant perquè a les deu o així començava la primera activitat. El nostre primer guia i monitor es deia Víctor. Quan vam arribar vam anar a una representació d’un campament Paleolític, va ser allí on ens  va explicar moltes coses sobre els prehistòrics. Ens va explicar que havien existit moltes espècies diferents fins arribar als “homo sapients sapients”, que som nosaltres. També vam comentar les etapes de la prehistòria que són, entre altres, el Paleolític i el Neolític. Durant el Paleolític, que volia dir pedra antiga, anaven despullats i no tenien una intel·ligència tan avançada com la dels neolítics, o sigui que no sabien fer estris esmolats, ni ceràmica, arcs, etc. Al Neolític ja tenien armes esmolades i una intel·ligència molt avançada.
A les dotze vam anar tots els de cicle superior cap a excavar, ens o vam passar molt bé perquè cadascú amb la seva parella excavava una àrea, i en totes i havia un munt d’ossos, va ser molt divertit, ja que teníem que posar les característiques de cada os, de que eren, etc.

Després d’aquesta activitat tan divertida vam dinar, em va sentir molt bé, perquè després d’haver pujat muntanya, fer moltes activitats, després excavar i a continuació baixar la muntanya, ens va cansar molt.

Després de dinar, vam jugar una mica per allí, a perseguir-nos, parlar, jugar, etc.
A les 13:45 vam anar a fer una altra activitat amb una altra monitora, vam fer antropologia. Ens va ensenyar com saber si els ossos eren masculins o femenins, adults o joves. Va ser divertit perquè vam treballar amb ossos de veritat.

Va ser una excursió divertidíssima.



0 comentarios: