30 de gener 2014

Els “herois” de la pau


El dia de la pau es celebra a tot el món sencer però perquè sol es fa un dia a l’any? Molts països estan en guerra perquè no es posen d’acord però perquè en comptes de parlar, maten? Perquè els països com ara España compren tantes armes? Aquestes són moltes de les preguntes que ens fem la gent al llarg de l’any i molts altres fets que ens trenquen el cor en veure a tanta gent que la maten per culpa d’una tonteria. Per culpa de no parlar hi ha hagut molts problemes al llarg del temps. Hi ha hagut molts defensors que protegien els drets de les persones però sempre els acaben tancant o  matant. Un d’aquets defensors ha mort aquest any, el senyor Mandela, que va estar tancat molts anys amb cadena perpètua i sense tenir cap culpa de res. També hi ha hagut altres “herois” com Mahatma Gandhi  qu va defensar a la gent i volia la pau. Per això ara us explicaré una mica que va fer el senyor Mandela i altres “herois” per les persones:

El senyor Mandela és un dels nostres herois que defensava els drets dels negres de Sud-àfrica i el van tancar a la presó amb cadena perpètua. Per sort va sortir de la presó l’11 de febrer del 1990  i el van fer president de Sud-àfrica i va morir de vellesa el 5 desembre del any 2013.


Un altre dels herois era Mahatma Gandhi. Aquest senyor va  ser un home excel·lent. Volia la llibertat i la pau de forma pacífica, és a dir no pegava ni insultava, ell intentava que  tot es solucionés dialogant . Va  estar engarjolat  bastant temps a la presó. Va morir de gana en una presó el 30 de gener 1948. Hi ha agut altres herois però aquets potser són uns dels mes importants.

Al llarg del temps molts herois han intentat que hi hagués pau a tot el món i que es respectés a tothom per igual. Ara ens toca a nosaltres fer el camí bo.  Tots hem d’intentar de portar-nos bé, no pegar-nos i sempre solucionar els problemes dialogant. Jo crec que si tots féssim això el món seria molt millor.

0 comentarios: