31 de gener 2014

El dia de la PAU


El dia de la Pau és molt important perquè la gent se n’adoni de què s’ha d’ésser bona persona i no matar, tirar bombes…

La gent no és conscient de l’important que és el dia de la Pau però solament es porta bé amb les persones aquest dia i ho hauria de fer cada dia. Segur que els terroristes aquest dia es porten bé però els altres dies fan actes dolents: matar a gent, fer atemptats...

El dia de la Pau es el dia 30 de gener perquè aquest dia és el dia que es va morir el gran Mahatma  Gandhi. Aquest home es va passar molt de temps a la presó i allí es va morir.

Al col·legi cada any repintem uns murals a uns murs que tenim al pati i també cantem una cançó que és diu “El Món Seria més Feliç”, que la van fer “CocaCola”.

També cada curs treballa una cosa diferent de la Pau . Els de cinquè fan un treball basat amb la bibliografia del Nelson Mandela. I nosaltres els alumnes de sisè llegim un conte de l’arc de Sant Martí. També quatre nens de sisè, el Tomàs, la Tresa, la Chanez i jo, l’Eloi, llegim un poema fet per nosaltres, tots l’hem fet en català excepte la Chanez que l’ha fet en anglès.

També hem fet unes flors molt boniques i amb aquestes hem repassat el contorn de PAU. Els  d’infantil han fet unes flors més senzilles que les nostres i les han ficat pel contorn del signe de la PAU.

Els nens de sisè som uns nens una mica conflictius perquè gairebé cada dia ens barallem un amb l’altre. Jo especialment em barallo molt sovint  amb els nens de cinquè, i també amb algunes nenes de la classe que són una mica pesadetes al meu entendre. Però jo realment sóc bona persona i tracto a tothom bé, a algunes persones més i a algunes menys però tracto a  tothom amb respecte.

0 comentarios: