30 de gener 2014

La Pau

Jo crec que la pau no sols s’ha de celebrar el dia de la pau (30 de gener), l’hauríem de celebrar cada dia. Al nostre col·legi celebrem el dia de la Pau: fem treballs, contes, i els hi ensenyem als companys de les altres classes. També, pintem parets, una cada any. Però també esta bé celebrar-ho encara que hi ha països que no la celebren. N’hi ha que sí, i aquests que la celebren si estan en guerra, ja es un dia que no mort ningú. 

A mi m’agrada molt el que va fer el Gandhi perquè no hi hagués guerres, que va lluitar de forma pacífica per la Pau i el van empresonar. I va morir el dia 30 de gener, per això se celebra aquest dia. També el Mandela va ajudar a que a les persones de raça negra no fossin discriminades.

La pau no sols vol dir que no hem de barallar-nos, també vol dir que ens hem de portar bé a casa, ajudar als pares, portar-nos be amb els amics.




A mi em sap molt greu quan veig a la televisió que maltracten als nens, a les persones... Que peguen a les dones, homes... I que la gent mata sense motiu. 

Sé que no tothom celebra la Pau però estaria bé que ho fessin. Perquè existeix més coses que les armes, bombes... que per culpa d’aquestes mor molta gent; també podem fer servir el diàleg... 

Això també té molt a veure amb l’educació, si quan ets petit els teus pares no t’ensenyen a pegar i si et pegues amb un nen/nena et castiguen o t’escarmenten segurament quan ets gran no mataràs, pegaràs,... a la gent que no t’ha fet res.

Espero que d’aquí poc s’acabin les guerres i tothom siguem amics

0 comentarios: