31 de gener 2014

La Pau


En la història hi han hagut moltes persones que volien fer la pau però com en qualsevol cosa hi ha hagut persones que han destacat més que els altres, com en Mahatma Gandhi, en Nelson Mandela i en Martin Luther King.

Aquests personatges  van viure en èpoques molt diferents però tots van influir molt en la història.
El 30 de gener de 1948 va morir  Mahatma Gandhi, una de les persones que més va influenciar en la pau mundial, i per això cada 30 de gener celebrem el dia de la no-violència. Però el dia de la pau no s’hauria de “practicar” només el 30 de gener, sinó tots els dies de l’any.

Martin Luther King fou un americà que va lluitar per aconseguir els drets civils i parar la discriminació racial, almenys  als Estats Units .Però per mala sort va ser assassinat al 1968.
En Nelson Mandela va morir fa poc, el 5 de desembre de 2013, com Mahatma Gandhi ell també va anar a la presó. Però va ser alliberat després de 27 anys. Aquest home, a part de lluitar pels drets humans, també va ser president de Sudàfrica.

Els dibuixos que la gent coneix com a símbols de la pau són trets de la bíblia però n’hi ha un que pot haver sortit de dos llocs. Aquest símbol és el símbol de la CND (si, si la rodona amb quatre ralles) que pot haver sortit de l’ingeni d’algú o del relat de la bíblia  ``L’Arca de Noé´´.
L’altre símbol és el colom blanc. El colom blanc amb una branqueta d'olivera al bec, reconegut universalment com a símbol de la pau després de les guerres que tingueren lloc durant el segle vint, té un origen bíblic. En el judaisme, el cristianisme i l'islam una branqueta d'olivera significa la pau, i el colom representa l’esperit sant que ens protegeix.


A pesar de les nostres diferencies hem de tractar a tothom com ens agradaria que ens tractessin a nosaltres.

0 comentarios: