07 de març 2012

Tutors de contes

EL passat dia 9 de febrer del 2012, a l’escola Alber d’Albesa vam començar “tutors de contes”, això es una cosa en la que els nens i nenes de 5é i 6é ens repartim els nenes i nenes de P3, P4 i P5, i cadascú li explica un conte al nen/a o als nens/nenes que ens han tocat, i després els hi fem fer una fitxa. Aquesta activitat la fem perquè els petits aprenguin a relacionar-se passant-s’ho be, i perquè nosaltres aprenguem a explicar contes de manera que els mes petits ens puguin entendre.

Per comprovar que ho han entès els fem fer una fitxa que hem preparat, i hi ha preguntes sobre el conte com ara: “Com es deia el protagonista?” o “pinta als personatges”. Ells s’ho passen molt bé escoltant els contes, i també els hi encanta que els hi fem titelles per explicar el conte, i encara més si després els hi regalem. Nosaltres preparem les fitxes amb molta il•lusió, però hem de tenir en compte que si el nen o la nena es de P3 li haurem de fer la fitxa més fàcil, que no pas si es de P5.

També hem de tenir el compte que el conte sigui facilet, i que alhora d’explicar-lo no podem fer servir paraules difícils, i que els contes no siguin com ara la caputxeta vermella o els tres porques, perquè aquests se’ls saben de memòria. Com més divertits siguin els contes i les fitxes (o les titelles), millor, perquè s’ho passaran més bé, i si s’avorreixen un altre dia no voldran venir.

Això es una cosa que es fa cada any, durant el segon i el tercer trimestre, i que es fa cada dos setmanes o així. De vegades, els hi fem alguna o altra manualitat, com per exemple si hi surt un vaixell els hi fem un vaixell de paper. Uns dies abans que arribi el dia que tenim previst explicar el conte, tots tenim les fitxes i el conte preparadíssims, i estem una mica nerviosos, i els petits també, a l’hora del pati de vegades ens pregunten “Quin dia es el dia de tutors de contes?”.

Fer tutors de contes m’agrada molt!

0 comentarios: