19 de març 2012

Que passarà si no estalviem l'aigua?

Últimament no esta plovent massa i gastem molta aigua al llarg de l’any, com per exemple quan ens rentem les dents, quan els pagesos reguen, en les lavadores, quan tirem la cadena del bany...

Com que no esta plovent gaire, els boscos, estan secs, per lo que, es produeixen més incendis ja que al no ploure, les plantes i els arbres no tenen tanta humitat i amb les deixalles de les persones que hi van, sobre tot, el vidre juntament amb el sol, es pot produir el efecte de lupa i es bastant possible que es produeixi un focus de foc. Si això succeís i pot ser que no tinguem l’aigua necessària per apagar els incendis que es
produirien per tot el mon.

També hem de pensar que al mon hi ha molts essers animals, tant racionals com irracionals que necessiten l’aigua per sobreviure. Les persones (animals racionals) hem de tenir en compte que més del 70% del nostre cos es aigua, per lo que no podem estar més de tres dies sense beure.

Si nosaltres no estalviem el consum de l’aigua, podria ser que en poc temps tinguéssim que racionar-la per poder tenir-ne, ja que amb el canvi de clima que estem tenint, fa que no plogui gaire. Tenim hiverns més suaus i això fa que no nevi tant, i si no neva a la primavera, que es quan es comença a desfer, no hi ha aigua per aplenar els pantans que son les nostres reserves. Si malbaratem l’aigua, estem buidant els pantans.

Podem utilitza l’aigua de mar? Que passarà en el futur? Doncs si es pot utilitzar l’aigua de mar, però es molt car tractar-la per que sigui apta pel consum humà, ja que la tenen que dessalinitzar-la. Però tot i això el canvi climàtic que estem sofrint fa que l’aigua de mar es sobreescalfi i s’evapori, la platja esta entran cap al mar i alguns animals marins amb aquest sobreescalfament desapareixent.
És per això que tenim que vigilar l’aigua que gastem i intentar disminuir el consum per un futur millor.

0 comentarios: