04 de febrer 2009

La Pobla de Segur

L'altre cap de setmana me'n vaig anar a passa el dia a la Pobla de Segur. Vaig agafar el tren de Térmens que destinava a la Pobla de Segur. En Arriba varem anar a fer un tom pel poble.
La Pobla és un poble de 3.000 habitants. Hi podem trobar moltes cosses per visitar com ara: el museu dels raiers, que es tracta de les raïes si algú no sap que es ara us o dic son com unes barques de canyes son canyes totes planes que formen una raïa, aquet museu estar molt be. També podem trobar diferents museus com el: Museu del Oli, que es va construir al 1.898 per Ramon Mauri, a la planta baixa hi ha els documentals de la Vila i fotos, i als altres plantes hi ha la funció de Oli.
Hi ha moles festes i tradicions com ara. Al gener la cavalcada de reis, al març una olimpíada escolar, i setmana santa, al maig sant miquel del Piu,i també una cursa a,b bicicleta, el dia 17 i 18 els correfocs de juny,i també la festa del Promopallars. Al juliol i molt important la primera setmana baixen amb raïes pel riu,i la quarta setmana la festa major de la Pobla de Segur, al setembre la dia de Catalunya,i al desembre arriba del pare noel.
Si algun dia voleu anar a la Pobla de Segur a Albesa podeu agafar el tren que se'n va de Térmens o el de Lleida. Per a mi aquet viatge em va ser genial us recomanar anar a la Pobla de Segur.

0 comentarios: