04 de juliol 2007

Ajudem el medi ambient

Avui en dia s’està fent multituds de coses per poder ajudar el medi ambient.
Una d’elles és el reciclatge selectiu, que ja fa anys que ho fem i ha funcionat bastant bé, durant anys hem separat el vidre, el cartró i el plàstic, i els hem tirat al contenidor adient.
Fa dies, a Albesa, a cada casa van passar a portar un petit contenidor i un paquet de bosses fetes d’un producte biodegradable.
La galleda servia per posar-hi la bossa, que és on s’hi posa la matèria orgànica, que com ja sabreu, són les restes de carn i peix, restes de fruites i verdures, el marro del cafè, ... Per si algú no ho sabia, dins la gallega hi havia un paper per saber les coses que s’hi havien de tirar.
Quan la bossa estava plena, s’anava a abocar en un contenidor que era el més petit de tots els altres i un camió el recollia, d’aquesta manera, deixarien les bosses biodegradables dins de unes superfícies tapades i en una temperatura que feia que la matèria orgànica es desfés, d’això en farien adobs per les plantes.
Jo ho trobo molt bé això de reciclar, però no han de ser les persones que treballen en el reciclatge les que reciclin, ha de ser la gent qui s’hi empenyi a reciclar per cuidar la natura. Si la gent ho fa, crec que aconseguirem contaminar el mateix que l'any passat, o potser podriem conseguir contaminar menys.

0 comentarios: