09 de desembre 2016

BarçaKids: Els valors

Ahir, dia 1 de desembre de 2016, 6è, 5è, 4t i 3r,vam anar d’excursió a Balaguer. Vam anar al pavelló de l’Impacsa a fer una activitat anomenada BarçaKids. Quan vam arribar vam veure un lloc amb una televisió, molts calaixos que formaven el logo de BarçaKids i el terra era d’herba artificial. Allí hi havia els monitors que ens farien el BarçaKids. Vam deixar les motxilles i vam entrar en aquella placeta. Quan es van asseure tots, els monitors es van presentar. El monitor que feia 5èi 6è es deia Francesc i la monitora que feia 4t i 3r es deia Mónica. Ens van explicar que allí també aprendríem 5 valors però que els professors només n’havien triat un. Els valors eren:
-Treball en equip, Respecte, Esforç, Ambició i Humilitat.
 Quan ens van dir tot el que faríem durant el dia, ens van donar la camisa del BarçaKids! Quan les van donar totes, els de 4t i 3r es van quedar allà amb la Mónica. I 5è i 6è vam anar a la vora de les pistes, on hi havia un puf i una pissarra a vora les pistes. Allà vam fer 5 grups de 6 persones.
Jo anava amb la Laia, en Yeray, en Genís i en Jan. Ens van donar una Tablet a cada grup i unes 7 targetes amb codi QR. Ens vam anar triant per ordre per agafar la Tablet i copiar les paraules amb majúscules a les definicions que sortien al text, i després llegir la pista per saber quina era la següent targeta que havíem d’escanejar. Quan vam fer les primeres set targetes, vam descobrir la definició dels valors. Després ens van donar 5 targetes més. Les vam escanejar totes i vam descobrir una endevinalla sobre el valor que treballaríem aquell dia.
Aleshores vam anar una altra vegada davant la pissarra, on amb l’ajuda d’un esquema i en Francesc, vam descobrir que el valor que treballaríem seria el Respecte.
Després vam anar a dir als de 4t i 3r que vinguessin cap a les pistes a fer un joc sobre el respecte, en que ens havíem de ajudar els un als altres, xocar la mà, etc.
Vam anar a esmorzar i vam tornar a les pistes. 3r i 4t es van posar a la pista de l’esquerra i 5èi 6è a la de la dreta. Vam jugar al mocador, 6è vs 5è, cada mocador tenia una lletra i quan vam acabar vam formar amb els mocadors de cada equip una paraula: Respecte. Després vam jugar a Handbol. Com érem 5 equips n’hi havia un que descansava i planejaven la seva estratègia, bevien, etc. Nosaltres en total si ho recordo bé sembla que vam fer uns 3 punts.
 Aleshores vam anar a dinar a fora, on hi havia un sol que molestava molt. Mentre menjàvem parlàvem i coses així. Jo quan menjava les pastes vaig anar a veure què feien el Joel i Farran. Contaven acudits, hi havia més gent i m’hi vaig quedar escoltant acudits.



Després vam anar cap a la placeta del BarçaKids, allí ens van ensenyar un vídeo a la tele sobre el Respecte, després ens van fer preguntes sobre el vídeo. Com que feia molta calor i ens molestava el sol, aleshores ens en vam anar cap a les pistes per raonar sobre el Respecte una bona estona, i vam escriure què era la Tolerància per a la web del BarçaKids. Aleshores vam tornar cap a la placeta, on ens vam donar un Carnet de Participant BarçaKids i el vam emplenar. També ens van ensenyar a la web quins jocs hi havia a la web, les fotos que podíem veure, etc. Vam marxar, al bus, al sortir ens van donar la revista BarçaKids i ens en vam anar a casa.

0 comentarios: