15 de maig 2016

Els barba negra



Els Barba negra

Ens pot dir que ja fa un temps, quan encara no hi havia cotxes, que pels voltants del poble d ’Albesa passejaven uns bandolers molt astuts, a qui tothom temia. Atracaven sense parar totes les casses de la zona on sabien que podien trobar objectes de valor. Un dia que van entrar a cal Pere el roig, en Joan Barba negra, que per llavors atracava solitàriament, va calar-hi foc després d’emportar-se tot el que hi havia. Dies després, en Joan Barba negra i els seus germans bandolers anaven per un camí estret de bosc carregant de les seves armes per a poder fer un altre dels seus atracaments.
Continuaren caminat fins que van arribar a una masia allunyada del poble. Els bandolers van des encartutxar les seves armes i va començar el tiroteig. Tots els habitants de la masia van marxar a córrer  cuita deixant tot el que tenien als bandolers. Al entra a la masia , els bandolers van començar a omplir sacs amb tots els objectes de valor que van trobar. En Jaume Barba negra, el germà més gran dels Barba negra, va obrir la porta d’un dormitori i d ’allí en va sortir corrents i bordant un gos enrabiat. Com ja sabeu als Barba negra no el hi agraden els gossos, sinó que els hi fan molta por. Així doncs, van sortir cames ajudeu-me pensant que si el gos els atrapava els hi faria una queixalada que no tornarien a córrer més. El gos els va seguir fins que els va acorralar en un pou  i els va tirar tots dins.
Els policies de la ciutat més propera van anar a recollir-los  i els van obligar a tornar tot el que havien robat.
Tots els vilatans de les contrades dels voltants, aquella mateixa nit, es van posar els seus millors vestits, van preparar menjars exquisits per celebrar un gran festa, com si fos la revetlla de Sant Joan, ja que em aquell poble la consideraven la festa més important de l’any.

Vet ací un gat, vet ací un gos que aquest conte ja s’ha fos. 

0 comentarios: