02 de març 2016

el dia de la pau

El dia escolar de la No- violència i la Pau
La pau es defineix com l’estat en què la societat no està ni en violència, ni en guerra. La paraula pau deriva del llatí “pax”, generalment es defineix, en sentit positiu, com un estat de tranquil·litat i quietud, i en sentit oposat com absència d’inquietud, violència o guerra. El símbol de la pau és el colom, que acostuma a portar una branca d’olivera al bec.
L’ant 1964 el poeta i educador Llorenç Vidal Vidal va fundar el Dia de la No-violència i la Pau (DENIP), que actualment se celebra el 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Gandhi.
Mahatma Gandhi va ser advocat, polític i pensador indi del segle XIX i XX, que va néixer el 2 d’octubre de 1869 i que va morir e 30 de gener de 1948. Era  conegut principalment per reivindicar i conduir la independència de l’Índia a través de mètodes no violents.
Les escoles normalment celebren el DENIP amb diferents actes, solen sensibilitzar que la pau es molt més que l’absència de guerres i baralles, solen parlar de que els conflictes és poden arreglar parlant, respectant i escoltant, també solen compartir una estona alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la No-violència i la Pau.
A la meva escola el dia Escolar de la No-violència i la Pau normalment es pinta parets amb bonics murals, coloms, signes de la pau… però també guarnim l’escola amb precioses mandales, fem gimcanes però sempre cantem tots junts boniques cançons sobre la pau. Es com una tradició!!
Aquest any hem fet una petita gimcana que consistia en anar pel poble regalant unes pedres  que havíem pintat i en les que havíem escrit una frase, desprès seguint la tradició tots plegats vam cantar unes alegres cançons. També hem guarnit l’escola amb mandales.
Aquets dia per una part em sembla especial per què  es recorda el Mahatma Gandhi i ens unim tota la societat, però per l’altra part em sembla absurd perquè el dia de la pau s’hauria de celebrar sempre no un dia a l’any.
Crec que podria millorar la meva actitud en a meva vida quotidiana i en relació a la societat. Hauria de tenir una mica més de paciència amb la gent que m’envolta, per tant, ser, més tolerant, també intentar dialogar abans de fer alguna cosa… També crec que aquest treball m’ha fet reaccionar una mica i saber coses que no hauria sabut mai si no l’hagués fet.









0 comentarios: