15 de febrer 2016

la granja de la clara

La granja de la Clara

El dia 22 de gener els nens i nenes de la classe de 6è vam anar a visitar la granja de conills de la nostra companya Clara.
A l’arribar a l’escola, a les tres, ens vam partir la classe i vam partir la classe i vam pujar a tres cotxes, el de la senyoreta Anna, el de la Rosita i al de la Núria. A mi hem va tocar anar amb la Nerea i l’Andrea al cotxe de la Rosita.
Quan vam arribar a la granja, situada entre les termes d ’Albesa i Algerri, vam entrar i vam veure que era enorme, tenia sis naus de mida normal i al final de la granja hi ha una gran nau on hi ha les mares amb conillets recent nascuts.
La Núria i el Marcos, els pares de la Clara, ens van explica molt bé tot el que passava a la granja. Ens van explicar que a cada nau hi ha uns conills per diferents funcions, com la d’engreix, la de mares, futures mares... També  ens van explicar el seu valor al mercat, el seu procés de creixement i reproducció, que mengen un pinso natural a base de farratges.
A la última nau, que era extremadament gran, la Núria estava inseminant les futures mares, ens va explicar en què consistia, després d’això, ens vam adonar que a damunt de les gàbies de conills, hi ha com uns carros que reparteixen el menjar per totes les gàbies, la cap d’uns instants van obrir una màquina amb dos tubs que portaven el menjar des dels silos fins als carros que el repartien a cada menjadora.

Aquesta sortida ha estat molt divertida i he après moltes coses sobre aquestes bestioles peludes i boniques.

0 comentarios: