15 de febrer 2016

el dia de la pau

El dia 30 de gener és el dia de la pau per tot el món.

Aquell dia és el anomenat dia “de la no violència i pau”.                                        
Aquell dia per mi és un gran dia la majoria de la gent el respecta. A la nostra escola la celebrem com un gran dia. Per exemple: aquest any em pintat unes pedres de blanc i li hem escrit un missatge sobre la pau.
I el divendres, el dia abans de la pau, vam anar pels carrers i botigues del poble repartint a la gent que trobàvem les pedres i els hi explicàvem per que regalàvem la pedra.
Normalment cada any el fem diferent i aquest any com a vingut una substituta de musica durant dos setmanes ens a ensenyat una cançó diferent de la que cantem cada any, el dia de la pau a l’escola.
Es un gran dia per que això que a vegades passa de maltractar a algú, marginar o insultar esta molt però que molt malament ; hauria de canviar i per això cada any hi ha un dia que es lluita per a que els maltractaments, marginacions o insults.
Per que es una cosa que hauria de estar prohibida del  malament que estar.
Per això des de 1948 celebrem el dia de la pau, gracies a Gandhi. Va viure per lluitar contra la gerra i a aconseguir la pau a tot el mon. Va ser assassinat als 78 anys, era indi.
Va ser un gran home i un gran ídol, per molta gent.

0 comentarios: