15 de febrer 2016

El dia de la Pau i la No-violència

El dia de la Pau i la No-violència és el dia 30 de gener, que es commemora la mort de Mahatma Gandhi, i en aquesta data coincidint fa 50 anys aproximadament que es celebra el dia escolar de la No-violència i la Pau. Consisteix que aquests dia s’han de fer actes i accions que mostrin Pau, que no ens em d’insultar, barallar,etc.
Es pot celebrar de moltes maneres diferents, nosaltres a l’escola mes o menys hem fet coses diferents, un any vam penjar frases de la Pau a la reixa,els altres tres vam fer uns “murals” en una paret en els que vam pintar cada classe un apartat diferent. Aquests any en canvi hem fet una activitat pel poble que depèn per quin costat ho miris era divertida o ridícula  (és la meva opinió). Consistia en que havíem de portar una pedra plana, per poder-hi escriure. Aquella pedra la pintaríem de color blanc amb pintura. Quan s’assequés la pedra,hauríem d’escriure una frase llarga i treballada (6è), una frase més curta (5è), dos o tres paraules (cicle mitjà), una paraula (cicle inicial), el seu nom i un dibuix (infantil). Desprès faríem grups amb nens de totes les edats i cursos barrejats. Llavors cada grup anava per un o uns carrers diferents del poble, passant per totes les botigues i entrant als llocs regalant la pedra amb el missatge, frase o paraula per donar Pau i simbolitzar  aquell dia des de l’escola. A mi l’activitat no em va agradar gaire però anar pel poble i veure a la gent i veure el contents que estaven... jo crec que és bo treballar el dia de la Pau perquè és un bon tema que tractar perquè no ens hem de barallar amb ningú. Crec que van fer bé d’escollir aquests dia el dia de la Pau perquè Gandhi va voler sempre la Pau i el pacifisme. Però al cap i a la fi penso que s’hauria de celebrar la Pau tot l’any no només aquest dia, però ja està bé que celebrem la Pau aquell dia i que la mantinguem durant tot l’any.

Jo crec que no hauríem de solucionar les coses pegant o insultant sinó dialogant, parlant. Així ens evitaríem enuigs i 3sobretot cors trencats.

0 comentarios: