02 de desembre 2014

Text argumentatiu sobre la re introducció de l'ós als Pirineus

Avui dia hi ha moltes espècies  d’óssos al món, encara que és una espècie protegida perquè està en perill d’extinció. Per això els han re introduït al Pirineu, una zona on anys enrere ja n’hi havia. Però  aquest fet, tot i tenir avantatges, també pot ocasionar alguns  inconvenients...

Avui dia els ossos són uns mamífers que estan en perill d’extinció, per això els han volgut re introduir al Pirineu, per poder fer que es reprodueixin i que tornin a viure a l’hàbitat on sempre havien viscut.

Els avantatges d’aquesta reintroducció són que molta gent apunta  que la presència d’aquest animal podria fer-hi anar turistes a visitar-los i així poder contribuir al desenvolupament econòmic de la zona.

En relació als inconvenients,  per un altre costat la reintroducció de l’ós, topa amb la resistència i les rancúnies dels pagesos, ramaders, etc., que temen que els ossos destrossin les seves finques, que es mengin els seus ramats. No cal dir que la dificultat consisteix en harmonitzar el fenomen de la biodiversitat amb les necessitats de la població local. Els ossos no són uns animals molt pacífics que es puguin anar a tocar, són una espècie carnívora que pot malferir a algú, menjar-se ramats, fer malbé finques, etc., encara que si els volen tenir allí, que els posin a un lloc més aïllat de les persones i de tot: els pobles, les finques, les granges, etc.



La meva opinió personal sobre la reintroducció és que tot i què tingui avantatges és que els ossos són més perillosos que pacífics i a més estan amb perill d’extinció, per això val més no jugar amb ells i no molestar-los.

0 comentarios: