19 de desembre 2014

Excursió a Tarragona

El dia 11/12/14 vam anar d’ excursió a Tarragona, els de cicle mitjà i superior.
Vam marxar a les vuit del matí. Quan vam arribar els de cicle superior vam baixar de l’autocar a la primera parada que vam fer, mentre que cicle mitjà va anar direcció a l’aqüeducte Romà de Tarragona. Mentrestant, nosaltres, amb un monitor que es deia Jordi, vam anar a veure una maqueta de com era abans  la ciutat de Tarragona i ens va explicar el que veuríem  i com es deia cada cosa. Després vam esmorzar i vam anar a visitar la muralla de Tarragona, a l’entrar a la muralla ens va donar un dossier i vam completa unes quantes fitxes, ens va explicar que la muralla havia estat construïda amb ajuda dels ibers. Des de dalt de la muralla hi havia molta bona vista. També vam  veure l’estàtua del Romul i el Rem.

Hi havia una torre que a mi em va semblar la més important, que es deia “torre de la Minerva”,  hi havia caps de persones molt ben dibuixats a la roca i servien per espantar a la gent que passava per allà. També hi havia el relleu de la deessa de la Minerva però per mala sort estava trencat i no vam poder veure tot el relleu sencer.

Després de visitar la muralla vam anar a l’amfiteatre, allà en Jordi ens va fer assentar a les grades i ens va explicar que sí feien batalles de feres, gladiadors ... i que al migdia mataven a la gent cristiana, també vam baixar on es feien les lluites, allà ens van deixar jugar cinc minuts.
 I després vam pujar a l’autocar i vam anar cap al camp d’aprenentatge a dinar. Quant vam acabar de dinar vam jugar  una estona, a continuació  vam anar a fer un taller sobre els romans. En Jordi ens va explica la història d’en Felix i vam fer dos fitxes, després vam fer una moneda romana de fang i quan vam acabar ens va donar una fitxa i un llapis, vam sortir de l’edifici on érem i vam anar una zona on hi havia un terreny amb cordes, hi vam buscar restes romans i jo vaig trobar una columna. Vaig completar una fitxa, vam agafar la motxilla i vam esperar als del cicle mitjà. Quan van arribar vam pujar a l’autocar, ens quedava una hora i tres quarts per arribar a casa.

En definitiva, l’excursió va ser molt “xula” i vam aprendre motes coses.

0 comentarios: