19 de desembre 2014

Excursió a Tarragona

El dia 11 de novembre vam fer una excursió a Tarragona amb l’escola, aquesta excursió era especial perquè només hi anàvem 6è, 5è, 4t i 3r.  Vam estar una hora i tres quarts per arribar a Tarragona. 

L’excursió anava sobre els romans i nosaltres vam visitar un museu amb la maqueta de Tarragona de fa més de 2000 anys, a l’època dels romans, on el Jordi, el nostre guia, ens va explicar tota mena de coses sobre aquella època, la mena de cases, els santuaris, allí on se celebraven els jocs a mort, les carreres, el teatre, etc. Desprès de l’explicació ens va ensenyar l’única part de la muralla que queda dreta, que estava composta per megàlits a baix i a dalt, pedres encaixades més petites amb uns signes rars gravats. Aquella muralla tenia dos parts i la que vam fer primer quan començava es deia “Torre de Minerva”.

Després de visitar la muralla vam anar a l’amfiteatre de Tarragona, on ens van explicar moltes coses. Normalment a les batalles que hi feien només hi anaven els homes, si hi anaven dones es posaven a dalt de tot perquè no ho veiessin tan bé. A l’amfiteatre no es pagava per entrar-hi, t’havien de donar una invitació. Després vam baixar a baix, allà on lluitaven els gladiadors i ens ho va explicar tot, quan van abandonar l’amfiteatre els cristians hi van construir una església al mig.

Després d’anar a l’amfiteatre vam anar a la universitat de Tarragona, que és on vam dinar tranquil·lament i després vam poder jugar una mica, després d’això vam anar al camp d’aprenentatge de Tarragona on vam fer uns treballs sobre els arqueòlegs i sobre una família romana molt rica. Cada persona va fer monedes romanes i va reconstruir una àmfora. Per últim, ens van donar la fitxa per a continuació anar a fer una excavació cadascun en una àrea on havíem de  trobar alguna cosa sobre la família de la història, i completar la fitxa de les dades de la cosa que havíem trobat. Quan vam acabar vam tornar a enterrar les coses, vam recollir tot el que havíem fet, vam berenar tots junts i vam marxar una altre cop cap a casa.


Aquesta excursió és molt divertida i educativa sobre la vida romana, l’únic que cansa molt i s’arriba molt tard a casa.

0 comentarios: